Over CoastCoach

Even voorstellen

Mijn naam is Elsje en ik ben sinds 2016 erkend professioneel coach, met een specialisatie op het gebied van stress & burn-out coaching. Onlangs heb ik een opleiding tot Senior Coach Practitioner succesvol afgerond. Naast zelfstandig coach werk ik ook al ruim 18 jaar als docent en coach in het beroepsonderwijs. Mijn hart ligt bij het begeleiden van anderen in hun persoonlijke groei. Ik coach jou bij vragen over verschillende aspecten van het leven, zoals privé, sociaal en werk/studie. In mijn coachruimte vlakbij zee coach ik met impact naar verandering zodat jij het heft weer in eigen handen hebt. 

Lifecoach met een specialisatie op het gebied van stress

Steeds meer mensen ervaren veel en vaak stress. Ook ik heb dat ervaren. Zowel in mijn werk als privé merkte ik dat mijn focus vooral op de ander lag. Ik was voortdurend bezig, maar niet met mezelf. Een ingrijpende gebeurtenis in combinatie met het moederschap en een verantwoordelijke baan haalde mij onderuit. Ik kwam tot stilstand. Door coaching werd ik zelfbewust en kreeg ik weer vat op mijn leven.

Stress bouwt zich langzaam op in je lijf en heeft altijd voorrang op alle andere processen in je lichaam. Je raakt gewend aan het gevoel van stress en wanneer je deze signalen een tijdlang negeert, komt jouw stresssysteem niet meer terug in balans en is de kans groot dat je er zelf niet goed meer uit komt. Je kan ziek worden of thuis komen te zitten. Overbelasting door stress uit zich op cognitief, emotioneel en fysiek niveau, dit vraagt om een totaal aanpak om goed te kunnen herstellen. 

In mijn coachpraktijk in Scheveningen, vlak bij het strand, werk ik veel en graag met 20’ers en 30’ers met uiteenlopende levensvragen. Natuurlijk ben je ook welkom als je ouder of jonger bent!

Een coachtraject bij mij heeft impact op hoe je je voelt, op je relaties en op je werk of studie. Jij ontwikkelt jezelf ten opzichte van de snel veranderende wereld om je heen. Hierdoor sta je steviger en met meer zelfvertrouwen in het leven. Je ervaart meer ontspanning en je bent milder voor jezelf en anderen. 

Ik creëer een fijne sfeer, zodat jij je op je gemak voelt om jouw verhaal te delen. Wanneer je zin hebt om letterlijk in beweging te komen, kunnen we naar buiten. 

Coaching in onderwijs

Werkwijze

Als lifecoach help ik jou om inzicht te krijgen in jezelf en vervolgens in beweging te komen naar verandering. Vanuit nieuwsgierigheid luister ik naar jouw verhaal, stel ik vragen en doen we oefeningen om tot de kern te komen. Coaching leidt tot meer helderheid, balans en rust in je hoofd en in je lijf.

Aan de hand van jouw doelen bepalen we de invulling van de sessies en werken we stap voor stap richting de gewenste situatie. Er is alle ruimte voor jouw verhaal, maar we gaan ook actief aan de slag. Met oefeningen betrek ik ook het lichaam in de coaching en maken we de verbinding tussen je hoofd (wat denk je?), lijf (wat voel je?) en je hart (wat wil je?), zodat blokkades opgeheven worden, energie weer kan stromen en je in beweging komt.

Mijn aanpak is oplossingsgericht en ik werk volgens de principes van systemisch coachen, NLP, Transactionele Analyse en lichaamsgericht coachen.

Wat mensen zeggen